Missing people fortsätter att söka efter den försvunna 17-åringen under måndagen. Foto: SVT

Missing people fortsätter sökandet efter försvunne 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Missing People kommer även under måndagen att samla frivilliga för att söka efter den försvunna 17-åringen i Ljungby. Över 600 personer deltog i organisationens sökinsats under helgen.

– Det kom folk hela tiden och kön minskade inte fastän vi skickade ut folk. Det var jättehärligt att se, säger Ann-Louise Gustafsson, ledare för Missing Peoples sökinsats under helgen.

Under måndagen kommer man på nytt att anordna ett sök, med start klockan 10.30. Sambandscentral kommer precis som under helgen vara Sunnerbogymnasiet i Ljungby.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

– Man kommer att fortsätta söka i närområdet där han sist har blivit sedd, säger Ann-Louise Gustafsson.

Polisen avslutar sökinsats

Sökandet har pågått hela helgen. Flera polispatruller och helikoptrar från försvaret, hundpatruller, rytteri och drönare har deltagit i sökandet under lördagen och söndagen. Natten till måndagen meddelade dock polisen att man avslutar sin sökinsats.

Vad innebär det för ert arbete att polisen avslutat sin sökinsats?

Det enda som påverkar är att de inte längre bestämmer över våra kartor om vi inte längre ingår i deras sökinsats. Då lägger vi själva områdena som vi vill gå igenom.

17-åringen sågs senast natten till lördagen, och kom aldrig hem efter att ha lämnat en kompis bostad. Enligt polisen fanns 17-åringens jacka och skor kvar hos den kompis han senast sågs hos.

Lasse Rudenborn är en av alla frivilliga som hjälper till i sökandet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet