Det här är ett av jakttornen som vandaliserats utanför Rottne i Växjö kommun. Foto: SVT

30-åring anhållen misstänkt för grov skadegörelse mot jakttorn

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen anhölls en man i 30-års åldern, misstänkt för omfattande skadegörelse mot jaktstugor och jakttorn i Växjöområdet.

Under sommaren har flera jakttorn, jaktstugor och annan jaktutrustning saboterats. Polisen skriver att det kan röra sig om uppemot 100 jakttorn som sågats sönder och fällts bara i Växjöområdet.

Greps efter spaning

Polisen vidtog spanings- och utredningsåtgärder som ledde fram till att den misstänkte mannen kunde frihetsberövas natten till torsdagen i sin bostad på en mindre ort i Växjöområdet. Han sitter anhållen misstänkt för grov skadegörelse.

I utredningen finns även fler brottsrubriceringar, som stöld, häleri och olaga hot.

Ett av jakttornen i trakterna kring Rottne har fått sina ben avsågade. Foto: SVT

– Den här typen av brott skapar stor oro och otrygghet på landsbygden och hos alla som detta drabbar. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss, kommenterar lokalpolisområdeschef i Växjö, Jonas Eek, i pressmeddelandet.

Den misstänkte mannen nekar till brott, men ansvarig åklagare planerar att begära honom häktad.

Flera jakttorn som vandaliserats har blivit nedklottrade med symboler som kopplas till djurrättsaktivister. Men om den misstänkte mannen som nu anhållits har den typen av sympatier vill polisen inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.