Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen som är misstänkt för att ha skjutit ihjäl en man i Teleborg, kommer begäras häktad på fredagen, uppger Emma Berge, åklagare i Växjö. Foto: SVT/Kajsa Oscarson

Åklagaren om skjutningen i Växjö: ”Börjar klarna nu”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som på sannolika skäl är misstänkt för mordet på en man i 70-årsåldern på Teleborg i Växjö kommer att begäras häktad under fredagen, uppger åklagaren för SVT. Men på grund av jäv ska en domare från Kalmar tas till Växjö inför förhandlingarna.

Den man i 70-årsåldern som varit anhållen i sin frånvaro sedan i tisdags greps i går på en camping i Tingsryds kommun. Han förhördes under onsdagskvällen och enligt åklagare Emma Berge ska misstankarna då ha stärkts.

– Allting börjar klarna. Vi kommer hålla ett nytt förhör med den misstänkta i morgon och på eftermiddagen kommer jag lämna in en häktningsframställan, säger Emma Berge, åklagare i Växjö.

Försvarsadvokaten Johan Bäckström företräder den mordmisstänkte mannen.

– Det jag kan säga är att min klient har lämnat en berättelse men jag vill inte gå in på innehållet i den berättelsen. Jag vill heller inte kommentera vad han har för inställning till de påstådda brotten, säger Johan Bäckström.

Bra bevisläge

Enligt Emma Berge finns det bra bevismaterial från brottsplatsen. Polisen misstänker i nuläget inte fler personer för brottet.

– Det finns inte någon annan misstänkt i det här ärendet. Det är den anhållna personen som är aktuell, säger Emma Berge.

Har personen erkänt brott?  

– Jag kommer inte uttala mig om någon inställning till brott.

Domare tas från Kalmar – jäv föreligger

Men när tingsrätten under fredagen ska ta ställning till om den misstänkte ska begäras häktad kommer en domare från Kalmar att vara rättens ordförande.

– Kalmar tingsrätt handlägger ärendet på grund av jäv föreligger, säger Moa Johansson, på Växjö tingsrätt.

Om det är i relation till brottsoffret eller till den misstänkte som jävssituationen uppstått är ännu oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet