Misstänkt skottlossning på Kvarnholmen i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan midnatt, natten till torsdag, inkom det ett flertal samtal till polisen från personer som hört höga smällar i närheten av Södra långgatan i Kalmar – inte långt från den plats där en 22-årig man sköts ihjäl förra veckan.

– Flera patruller beordrades till platsen och sökte igenom stora delar av Kvarnholmen, berättar Dennis Englund, på polisen i Kalmar.

Polisen har i nuläget inte fått in några rapporter om några skadade personer eller skador på egendom. Däremot ska vissa fynd ha gjorts på platsen, vilket fått polisen att upprätta en anmälan om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Skjutningar i Kalmar

Tidigt i utredningen

Förra veckan blev en 22-årig man till skjuten till döds i Kalmar. Enligt polisen, är det i dagsläget för tidigt att dra några kopplingar mellan händelserna.

– Det är egentligen alldeles för tidigt att uttala sig om, men vi kommer att titta på alla tänkbara möjligheter, säger Dennis Englund.

Polis på plats under förmiddagen

Under torsdagsförmiddagen har en polisvan cirkulerat i området runt den misstänkta skottlossningen, enligt SVT:s utsände fotograf.

Vid lunchtid meddelade även polisens presstalesperson Robert Loeffel, att man gjort ytterligare fynd som kan kopplas till den misstänkta skottlossningen.

Därav spärrades korsningen Södra Långgatan/Proviantgatan av och tekniker kallades till platsen.

– Vi har spärrat av ett kvarter kring den korsningen och beräknar öppna upp igen under eftermiddagen, säger Robert Loeffel.

Under torsdagskvällen uppger polisen att avspärrningarna på platsen hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet