Tingsrätten i Kalmar Foto: SVT

Misstänkta för spädbarnsmord begärs häktade

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna och man som misstänks för mord på ett spädbarn begärs häktade. Misstanken mot de två har stärkts sedan i lördags.

Kvinnan och mannen anhölls i lördags, då skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. När de i dag begärs häktade är det på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket innebär att misstanken stärkts. Mannen, som är i 35-årsåldern, är misstänkt för mord och kvinnan, som är i 30-årsåldern, för mord alternativt barnadråp.

Polisen förtegna

Vad som hänt barnet är ännu höljt i dunkel, och polisen har med hänsyn till ärendets karaktär varit förtegna.

Det som framkommit är att ett spädbarn har avlidit natten mellan fredagen och lördagen någonstans på vägen mellan Kristianstad och Kalmar, och att polisen misstänker mord. Enligt uppgift till Aftonbladet ska brottet ha skett i en taxibil. Detta har dock polisen inte bekräftat.

Begär restriktioner

Enligt häktningsframställan anser åklagare både att det finns risk att de misstänkta avviker och att de undanröjer bevis eller försvårar utredningen om de släpps. Hon begär också att mannen och kvinnan häktas med restriktioner.

Häktningsförhandlingarna hålls vid Kalmar tingsrätt i morgon onsdag med start klockan 9 samt kl. 13.

SVT Nyheter Småland söker åklagaren för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.