Innergården som också var bjälklag över ett garage rasade ihop. Foto: Anne Torvinen/SVT

Montör på plats bara minuten innan takraset i Växjö

Publicerad

En montör från en rörfirma var på plats bara någon minut innan taket på det nybyggda garaget rasade in i Växjö i början av december.

Företaget som montören jobbar för har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket, något man är skyldiga att göra göra vid allvarligt tillbud.

– Det är viktigt att anmäla för att kunna jobba förebyggande. Vi får vara väldigt glada att det inte hände mer, säger Stefan Johansson som är produktionschef på Sandbäckens Rör, som företaget som montören jobbar för heter.

Trodde att det brann

Bara minuten efter att montören kommit upp ur garaget kom en snickare springande och skrek att de måste ringa 112 eftersom han trodde att det brann, berättar Stefan Johansson. Men det var ingen brand utan bara damm från garaget.

– Vi hade material där som han flyttade från den plats där det rasade till en annan plats i garaget. Sen gick han en runda för att se att han hade fått med sig allt innan han gick upp för att lämna tillbaka nyckeln, säger Stefan Johansson.

Montören mår enligt Stefan Johansson bra i dag, och han erbjöds krishantering i form av psykolog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innergård kollapsade i Växjö

Mer i ämnet