Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet Elin Cederholm och Alvar Hultqvist berätta om hur det är att spela Ronja och Birk på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby i sommar. Foto: SVT / Lilla Aktuellt

Elin, 13 år, ska spela Ronja på Astrid Lindgrens värld i sommar – hör hennes vårskrik

Uppdaterad
Publicerad

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby slog upp portarna för säsongen den 17 maj. Det är bråda dagar för barnskådespelarna, som måste kombinera teatern med skolarbete innan det blir sommarlov.

På sommaren spelas runt 35 föreställningar varje dag på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Det är Sveriges största utomhusteater, och till föreställningarna behövs 123 skådespelare, varav 33 är barn. Lilla Aktuellt fick följa med bakom kulisserna.

– Det är mitt femte år. Innan har jag spelat Lilllebror, i Karlsson på taket då, säger Alvar Hultqvist som denna sommar ska ta sig an rollen som Birk i Ronja Rövardotter.

Häng med in i barnlogen i klippet ovan – och hör Alvar sjunga ut vårskriket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet