Foto: SVT

Krav på fortsatt id-kontroll av spelare i Växjö United

Publicerad

Nu kräver IFK Grimslöv att fotbollsspelarna i Växjö United id-kontrolleras inför matchen på lördag. Och flera föreningar i samma serie anser att Växjö United borde uteslutas.

Turerna kring division 3-laget Växjö United forstätter. På lördag, den 27 april, är det meningen att IFK Grimslöv ska ta emot Växjö United. Men då kräver IFK Grimslöv att Svenska fotbollförbundet kontrollerar spelarna i motståndarlaget.

– Det finns inga nya beslut i dagsläget men jag utesluter inte att det kan bli aktuellt med fler id-kontroller även framöver. Om det tas ett beslut om detta blir det först i slutet av veckan, säger Tobias Tibell tillförordnad tävlingschef Svenska fotbollförbundet.

Rykten om obehöriga spelare

Bakgrunden är att obehöriga spelare var med i Växjö United under hösten, något som klubben straffats för. Enligt Svenska fotbollförbundet figurerar fortsatt rykten kring obehöriga spelare. Ett rykte som tagit ny fart efter de två inledande matcherna av årets serie.

Växjö United vann premiärmatchen mot Pukeberg med 3-2. Men inför omgång två krävde motståndarlaget, Växjö Norra, att spelarna i Växjö United skulle id-kontrolleras. Något som Svenska fotbollförbundet beviljade. Någon spelare med falskt id dök inte upp. Växjö United förlorade matchen med 15-1.

Protest inlämnad av Pukebergs BK

Pukebergs BK har lämnat in en anmälan till fotbollförbundet då de anser att förbundet borde kontrollerat spelarna i Växjö United redan innan deras match.

– Vi var i kontakt med förbundet veckan innan matchen mot Växjö United och krävde id-kontroller men då gick det inte. Vi känner att man tappar geisten helt, säger Hans Pettersson ordförande i Pukebergs BK.

”Växjö United ska uteslutas”

– Det är inte spel på samma nivå och vi vill försöka få till en skrivelse ihop med andra klubbar för att markera till fotbollförbundet. Jag tycker att Växjö United ska uteslutas. Vi måste agera innan det är för sent. Vi kan ju falla på deras grepp, säger Magnus Svensson herransvarig IFK Karlshamn.

SVT Nyheter Småland har sökt representanter för Växjö United utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet