Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stortorget i Växjö blev Kärlekens torg under Musikhjälpen 2023. Hör Växjöbor summera hur veckan varit i klippet. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Musikhjälpen går in på slutspurten: ”Växjö har levererat”

Publicerad

Kroppssmulor, dansande stormtroopers, oförglömliga spelningar och ett sjungande Kärlekens torg i Växjö. Häng med när Musikhjälpen går in på upploppet och publiken summerar veckan som varit.

Klockan 20.00 på söndagen lämnar programledarna buren och årets Musikhjälpen är slut.

Växjö är den minsta staden, sett till antalet invånare, som stått värd för Musikhjälpen, men det har inte märkts menar Karl-Johan Paulsson, projektledare för Musikhjälpen:

Musikhjälpen i Växjö

– Engagemanget är superviktigt, det är det som bygger hela programmet. Och jag skulle säga att Växjö levererat på punkt efter punkt, säger han.

Rekordet: 74 miljoner

Förra året, i Göteborg, samlades 54,5 miljoner kronor in under Musikhjälpenveckan. Rekordet ligger dock på 74 miljoner kronor, som samlades in 2017 när programmet sändes från Umeå.

Hur mycket pengar som samlats in under veckan avslöjas under söndagskvällen.

Hör SVT-projektledaren Karl-Johan Paulsson och Växjöbor summera Musikhjälpenveckan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Växjö

Mer i ämnet