Foto: TT

Mystiska bränder skapar oro i Högsby och Mönsterås

Uppdaterad
Publicerad

Efter 14 bränder i Högsby och Mönsterås kommuner höll polis och räddningstjänst möte med allmänheten under torsdagskvällen.

Mötet hölls i Folkets hus i Ruda efter 14 bränder i området kring Ruda, Fliseryd och Långemåla i Mönsterås och Högsby kommun.

– Det är det stora samtalsämnet, säger Dan Mattisson P4 Kalmar.  Han är engagerad i bevakningsgruppen i Ruda som består av frivilliga personer som åker runt och har uppsikt över samhället.

Bränderna i Högsby

Barometern rapporterar att närmare 100 personer deltog på mötet. Polisen vädjar om tips från allmänheten och misstänker att bränderna är anlagda.

Ny brand

Samtidigt upptäcktes en ny brand natten till fredag. Enligt polisen har en rishög brunnit utanför Mönsterås, elden spred sig till marken runt omkring. Branden upptäcktes vid 23:30-tiden av någon som passerat platsen. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Högsby

Mer i ämnet