Ingela Nilsson Nachtweij (C). Foto: SVT

Nilsson Nachtweij (C) portad från Stadshuset

Publicerad

Efter att flera personer har klagat på kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij togs en handlingsplan fram för hur hon ska förbättra sitt ledarskap, men trots det kräver oppositionen att hon ska avgå. Nu har hon blivit portad från sin arbetsplats och ska istället jobba hemifrån.

Kommunalrådet hamnade i hetluften efter att kommundirektören i Vimmerby blev sjukskriven på grund av arbetsmiljön. Efter det framträdde flera personer som inte var nöjda med situationen. En förbättringsplan togs fram med olika punkter som hon skulle förbättra sig på, men trots det har det nu bestämts att hon istället ska arbeta hemifrån på obestämd framtid.

– Vi bestämde det för att alla skulle få lugn och ro. Vice ordförande har tagit över vissa uppgifter så länge, säger Peter Karlsson (C), ordförande i Centergruppens styrelse.

Enligt honom skedde beslutet i samråd med henne. Nästa helg ska ytterligare ett möte hållas där frågan ska diskuteras vidare. Peter Karlsson menar att det fortfarande inte är aktuellt med någon avgång.

– Hon har fortfarande Centerns förtroende, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer