Visa alla (2)
Visa alla (2)

Efter medlemsprotesten – KFF:s styrelse tvingas till extrastämma

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 140 personer har nu skrivit under namninsamlingen för att Kalmar FF:s styrelse ska hålla en extrastämma efter den senaste tidens turbulens. Antalet namnunderskrifter uppfyller därmed stadgarna om att en ny stämma måste hållas. – Jag utgår från att de vill ha en ny styrelse, säger ordföranden Johan Assursson.

Namninsamlingen startades i söndags efter att Kalmar FF:s styrelse meddelat att tränaren och KFF-profilen Henrik Rydströms kontrakt inte förlängs efter årsskiftet.

Beskedet har rört upp starka känslor i klubben och de drygt 140 personer som hittills skrivit under namninsamlingen vill att styrelsen kallar till en extra föreningsstämma.

– Vi är en förening med högt i tak och med engagerade medlemmar, och medlemmarna är de som ytterst bestämmer, säger styrelsens ordförande Johan Assarsson.

”De får lägga nytt förslag”

Styrelsen måste kalla till en extrastämma om minst en tiondel av föreningens drygt 1 300 medlemmar kräver det.

– Jag utgår från att medlemmarna vill ha en ny styrelse, så då får de ju lägga ett nytt förslag, säger Johan Assursson.

Han menar att beslutet att inte förlänga avtalet med Henrik Rydström togs av en enig styrelse och att det beslutet fortfarande ligger fast, även om det inte var populärt bland medlemmarna.

Styrelsen ska nu kontrollera att namnunderskrifterna verkligen har gjorts av riktiga medlemmar. Efter att en begäran skickats in från medlemmarna måste den extra föreningsstämman hållas inom 30 dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet