Redan under måndagen var frivilliga ute och sökte efter mannen i Orrefors. Sökningarna har pågått för fullt sedan dess. Foto: Fanny Asplund/SVT

Man i Orrefors fortfarande försvunnen – sökinsatsen fortsätter under torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen, boende i Orrefors i Nybro kommun, som varit försvunnen sedan i måndags har fortfarande inte hittats. Polisen har letat under både tisdagen och onsdagen, men utan resultat.

– De håller nog på och letar tills det blir mörkt i alla fall. Det är bestämt att vi ska fortsätta insatsen även imorgon om vi inte skulle hitta honom under kvällen, säger Sara Andersson, presstalesperson i region Syd.  

Mannen, som är i 75-årsåldern, har kortklippt vitt hår. Han är 185 centimeter lång med en slank kroppsbyggnad. Vid försvinnandet hade han på sig en grön jaktjacka med bruna läderdetaljer, gröna gummistövlar samt jeans.

Förstärkning av Missing People

Under tisdagen var sökpådraget massivt. Polisen och försvarsmakten sökte med hundar, hästar samt helikopter. Även frivilligstyrkor hjälpte till, och dessutom fick man hjälp av enduroförare från Nybro motorklubb.

På onsdagen fick man även förstärkning av frivilligorganisationen Missing People.

Under onsdagsmorgonen var det oklart om man kunde fortsätta sökandet via helikopter på grund av väderläget. När SVT Nyheter pratade med polisen på onsdagskvällen meddelade presstalesperson, Sara Andersson, att helikoptern kunde användas under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.