Foto: Ole Berg-Rusten/Anders Wiklund/TT

Nu slår vädret om – stor risk för halka

Uppdaterad
Publicerad

Vädret den kommande veckan blir mycket omväxlande. I början av veckan väntas kyla, uppehållsväder och goda solchanser medan slutet av veckan bjuder på snö och plusgrader.

Under natten mot måndagen väntas minusgrader och det är stor risk för halka när våta vägar fryser på.

 – Kalluften ligger sedan kvar under måndagen och tisdagen och natten mot tisdag kan det bli ner mot tio minusgrader i de inre delarna av Kalmar län, säger SVT:s meteorolog Ebba Mårtensson.

Under måndagen väntas även molntäcket luckras upp och måndag eftermiddag och tisdag väntas klart och soligt väder.

Snöfall i slutet av veckan

 – Sedan har vi ett väderomslag. Men det är lite osäkert när det kommer, antingen redan natten mot torsdag, eller någon gång under torsdagen. Då blir det något varmare och i samband med det kan det även bli en del nederbörd, säger Ebba Mårtensson.

Till en början kan det på sina håll bli flera centimeter snö som sedan övergår i regn och smälter bort helt under fredagen. Nästa helg blir det enligt prognosen mellan två till fem plusgrader och blåsigt.

Flera singelolyckor på E22 – vägen delvis avstängd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.