Under torsdagen hålls en extrainsatt dykning efter den försvunna 17-åringen. Detta efter att privatpersoner lämnat in nya bilder tagna med undervattensdrönare. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

Polisen har fått nya bilder – extrainsatta dykningar efter försvunnen 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen sätter polisen in en extrainsatt dykning efter den försvunna 17-åringen i Ljungby. Detta efter ett tips från allmänheten som består av bilder tagna med undervattensdrönare som polisen mottog under onsdagen.

– Detta är ett föremål som vi inte kan identifiera och det är något som vi vill undersöka närmre, säger Robert Loeffel, presstalesperson i region Syd.

Robert Loeffel berättar att polisen fått in liknande larm tidigare men att det då varit skräp som synts på bilderna. Polisen har planerat för en dykning längre fram och detta är en extrainsatt dykning på grund av de nya undervattensbilderna. Runt lunchtid på torsdagen kommer kustbevakningen till ån Lagan för att utföra dykningen.

Sökhund markerade förra veckan

Förra veckan tog polisen upp söktinsatsen efter den försvunna 17-åringen efter två månaders uppehåll. Vid den sökinsatsen markerade en av sökhundarna i ån Lagan i närheten av Replösabron. På samma plats ska även andra hundar ha markerat vid tidigare sökinsatser. Det är också vid det området som dykningarna i dag äger rum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet