Mamman till den försvunne pojken i Ljungby har låtit DNA-testa en strumpa och den visar sig tillhöra pojken. Arkiv. Foto: Johan Nilsson/TT

Försvunna 17-åringens DNA fanns på upphittad strumpa

Uppdaterad
Publicerad

En strumpa som hittades i ett skogsområde i småländska Ljungby i december i fjol hade DNA på sig som matchar 17-åringen som försvann. Det rapporterar Sveriges Radio Kronoberg.

Det har framkommit sedan mamman till pojken på egen hand låtit DNA-testa strumpan, eftersom polisen valde, trots mammans vädjanden, att inte göra det, uppger Sveriges Radio Kronoberg.

17-åringen försvann spårlöst från en fest mitt i natten i början av december – utan varken ytterkläder eller skor – och fallet har fått stor medial uppmärksamhet. En stor sökinsats med hundar, drönare, helikopter och frivilliga drog i gång och det var i samband med det som strumpan hittades. Alla försök att hitta några andra spår efter pojken har dock varit förgäves. Flera dykningar har även gjorts i ån Lagan utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet