Ny gata ska öka tryggheten

Publicerad

Politikerna i Växjö kommer nu med flera förslag för att öka tryggheten i Araby efter julhelgens oroligheter.

Det var i lördags som ungdomar samlades på gatorna i Araby i Växjö. De kastade sten mot polisen och avfyrade fyrverkier. Polisen har sedan dess ökat sin närvaro i området.

Nu kommer Växjös politiker med en rad förslag för att öka tryggheten i området. Ett av dem är att bygga en trafikerad väg genom området, som skulle sammankoppla Bokelundsvägen och Höstvägen.

Oroligheter på Araby

Förslaget har funnits tidigare, men aldrig blivit verklighet. Politikerna tror att det skulle öka tryggheten.

– En ny gata skulle innebära mer liv och rörelse i området, säger kommunalrådet Per Schöldberg (C) i ett pressmeddelande.

Bryter utanförskap

Politikerna vill också satsa mer på de sociala insatsgrupperna i området. Det är en samverkansverksamhet riktad mot ungdomar som uppvisat riskbeteende för kriminalitet. Insatsgrupperna genomfördes som ett projekt i år och blir permanent under 2016. Och nu vill politikerna fördubbla antalet grupper.

– Arbetet med sociala insatsgrupper har varit en framgångsrik metod för att bryta ungas utanförskap. Nu gör vi en fullt finansierad satsning på att ha dubbelt så många insatsgrupper som vi hade tänkt, säger Oliver Rosengren (M) i ett pressmeddelande.

En översyn av fältarbetet kommer också att ske under 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter på Araby

Mer i ämnet