Foto: SVT

Nya dokument hjälpte Ibbe

Uppdaterad
Publicerad

Förankring i det svenska samhället och ingen anknytning till familjen i Liberia gör att Ibbe får stanna i Sverige, enligt Ibbes advokat.

Migrationsverkets senaste beslut om att Ibbe får stanna i Sverige är ett omfattande dokument som inte lämnas ut utan fullmakt från personen det handlar om.

Ibbes advokat Peter Frissén i Hultsfred säger till SVT att Ibbe inte vill lämna ut beslutet i sin helhet, eftersom han vill skydda sig själv och sin historia. Men advokaten får ändå återge grunderna till beslutet.

Peter Frissén förklarar att anledningen till Migrationsverkets beslut blev annorlunda den här gången, bland annat beror på nya underlag.

– De nya dokumenten vi tagit fram visar på att Ibbe inte har någon anknytning till den familj han har i sitt hemland Liberia. Dessutom har vi visat på att han har en förankring i det svenska samhället. Vilket också är ett viktigt argument, säger advokaten Peter Frissén.

– Dessutom har Ibbe medverkat på ett bra sätt under tiden för den nya ansökan. Han har inte gömt sig och varit nåbar hela tiden. Det här sammantaget gör att beslutet blev positivt, säger Peter Frissén.

Migrationsverket ger alltså Ibbe permanent uppehållstillstånd och efter tre år kan han ansöka om svenskt medborgarskap.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

”Ibbe” utvisas

Mer i ämnet