Polisen bevakar fortfarande brottsplatsen Foto: TT

Nya förhör efter misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bevakar fortfarande brottsplatsen i Oskarshamns kommun där ett misstänkt mord utreds. Enligt uppgifter till tidningen Barometern ska mordplatsen vara garaget.

Polisen är fortfarande förtegen om det misstänkta mordet som inträffade i fredagskväll på en mindre ort utanför Oskarshamn. 

– Teknikerna har varit på plats och gjort sitt arbete. Det materialet som de fått fram ska nu analyseras. Det kommer också att hållas fler förhör, för att föra utredningen framåt, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson i region Syd.

35-åringen greps på plats

Sedan i lördags sitter en 35-årig man anhållen misstänkt för mord på en man som han var bekant med.  

Polisen åkte till platsen efter uppgifter om bråk i bostaden. På plats fanns en svårt skadad man. Ambulanspersonal lyckades inte rädda hans liv, utan mannen avled på plats. 

Även den misstänkta 35-åringen fanns på platsen och kunde direkt gripas av polisen. 

Garaget kan vara mordplats 

Enligt uppgifter till Barometern-OT ska mordplatsen vara i garaget, något som polisen inte vill kommentera. 

– Brottsplatsen är fastställd, men var den är vill inte jag gå in på. Brottet har skett i anslutning till en fastighet som fortfarande är avspärrad, säger Fredrik Bratt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.