Arkivbild Foto: TT

Efter bostadsbråk – man anhållen för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha mördat en man i en bostad i ett samhälle utanför Oskarshamn på fredagen. Enligt polisen var offret och den anhållne bekanta med varandra.

Strax innan klockan 20 larmades polisen om ett bråk i en bostad. När polis och ambulanspersonal kommer till platsen finner de en skadad man och ytterligare en man som polisen griper.

Den skadade mannen var så pass svårt skadad att ambulanspersonalen inte lyckades rädda hans liv utan mannen avled på platsen.

Misstänkt garagemord i Oskarshamn

Bekant med offret

Polisen var i ett tidigt skede fåordiga kring händelsen. 

– Vi kan inte berätta mer om händelsen i nuläget och vi går just nu inte ut med åldern på de inblandade, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i region Syd.

Mannen som greps ska enligt polisen vara bekant med offret och är nu misstänkt för mord. På platsen fanns också en tredje man som inte är misstänkt för något brott men han kommer att kallas till förhör som vittne.

Polisen berättade på fredagskvällen att man skulle genomföra en teknisk undersökning på platsen och förhöra den gripne mannen.

Mannen anhölls senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt garagemord i Oskarshamn

Mer i ämnet