Betty Erös Wassenius höll i passet på långfredagen. Foto: SVT/Clary Kroon

Nya träningsformer startar upp under coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

För många personer innebär coronakrisen att det inte längre går att träna på samma sätt som tidigare. Flera gymkedjor i landet har också valt att stänga sina anläggningar. Men samtidigt har det dykt upp andra alternativ.

Träningsinstruktören Betty Erös Wassenius har startat upp utomhusträningar i Växjö när hon såg att det fanns ett stort behov. Hon gjorde en liten undersökning på sina sociala medier och resultatet visade att många rörde på sig mindre när de jobbade hemifrån eller var permitterade.  

– Vi behöver bibehålla träningen och vi behöver göra det utomhus, så att alla känner sig trygga. Många har berättat för mig att de kan hålla igång konditionen med promenader och löpning, men att de saknar styrketräning. Då kände jag att redskap har jag ju gott om, så det kan jag plocka med mig, säger Betty Erös Wassenius.

Donationsbaserad träning

Passen är gratis men den som vill och kan uppmanas att skänka en peng till något som kan göra skillnad i coronakrisen. Tidigare har pengar samlats in till ”Tillsammans för Växjö” som köpte luncher till vårdpersonal. Under fredagen donerades de inkomna pengar till kvinnojouren Blenda. 

Träningarna har blivit väldigt populära och under långfredagen var det också premiär för sändning av passen via nätet, så att den som vill kan vara med på distans. 

I klippet kan du se hur träningspasset gick till och höra vad några av deltagarna tyckte. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.