Foto: TT

Nya underhållsarbeten på Ölandsbron – så påverkas du

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket kommer att utföra underhållsarbete på Ölandsbron fram till 2019, för att stärka dess livslängd. Från och med måndag nästa vecka går arbetet in i en ny fas, som kommer att påverka trafiken på bron.

Trafikverket meddelar att de efter sommaruppehållet kommer att återuppta arbetet på Ölandsbron den 20:e augusti. Underhållet kommer att pågå fram till och med den 22 september innan Skördefesten börjar.

Mellan dessa datum kommer enbart ett körfält i vardera riktning att vara öppet och den högsta tillåtna hastigheten kommer att vara 70 kilometer i timmen. Mellan klockslagen 06 och 09 samt 15 och 18 alla dagar kommer det att råda körförbud för långsamtgående fordon och fordon som är bredare än 3,5 meter kommer inte att kunna komma fram i körfälten.

Restriktionerna har införts för attmotverka köbildning under tiden arbetet på bron fortgår, meddelar Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ölandsbron renoveras

Mer i ämnet