Johan Wesley är projektledare för renoveringen av Ölandsbron Foto: Trafikverket

Trafikverkets uppmaning i kökaoset på Ölandsbron – kör fortare

Publicerad

Efter de timslånga köerna kring påfarten till Ölandsbron i måndags, uppmanar Trafikverket bilister att köra fortare på bron.

Det kan sägas med en gång, att det handlar inte om att köra snabbt på bron. Det handlar om att köra snabbare än de 10-15 kilometer per timme, som en del hållit. Och som enligt Trafikverket är en av orsakerna till att det blev kaos och mycket långa köer till Ölandsbron i måndags.

– Vi har satt upp 70-skyltar på bron. Och vi vill att folk ska hålla 50 ungefär, då kommer trafiken att flyta på mycket bättre, säger Johan Wesley som är Trafikverkets projektledare.

– Och det är första gången i mitt liv som jag uppmanar folk att köra fortare, men om hastigheten kommer upp i 50, så blir det betydligt kortare köer, säger han.

Men det pågår ju arbete på Ölandsbron, är det verkligen säkert att köra så fort?

– Ja, det är det, det finns en barriär mellan trafiken och de som arbetar på bron, så det ska vara säkert, säger Johan Wesley.

På måndagseftermiddagen var kötiden för att komma upp på bron över en timme, under gårdagen var den betydligt kortare, samtidigt startade den tidigare.

– Folk påbörjade sina resor tidigare för att slippa köerna, vilket gjorde att köandet också startade tidigare.

Har varit tuffa dagar

De senaste dagarna har varit tuffa, både för dem som pendlar mellan Öland och Kalmar, men också för Johan Wesley, som i egenskap av projektledare för reparationsarbetet fått ta emot mängder av telefonsamtal av upprörda och frustrerade pendlare.

– Jo, det är många som har ringt. Och vi gör vårt yttersta för att förklara vad vi gör och hur vi jobbar, säger han.

Reparationsarbetet som återupptogs i måndags efter sommaruppehållet kommer att pågå fram till den 22 september

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ölandsbron renoveras

Mer i ämnet