Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Agneta Weber och Marianne Horn Johansson visar upp deras hantverk under vårfesten.

Öland Spirar lockade turister: ”Jättetrevligt”

Publicerad

I fredags gick starten för vårfesten Öland Spirar. Marianne Horn Johansson och Agneta Weber är grannar och hjälptes åt när Marianne Horn Johansson öppnade upp sin trädgård.

Varje år firar Öland in våren med Öland Spirar. Likt skördefesten öppnar många ölänningar upp sina trädgårdar och visar upp sin konst. För Marianne Horn Johansson är det det fjärde året hon deltar.

– Bland annat visar vi upp det som växer här med tulpaner och påskliljor. Sen har vi en konstutställning. Vi gjuter betong och har textila alster som Agneta har gjort, säger Marianne Horn Johansson.

Många besökare

Hon säger att det har varit ett jämt flöde av besökare hela helgen och att det har kommit folk från flera delar av landet, men att de även haft besökare från England.

– Det är väldigt trevligt att folk kommer hit och vill se hur vi har det.

Agneta Weber flyttade in i grannhuset för drygt två år sedan och det dröjde inte länge innan grannarna också blev vänner.

– Alla möten med olika personer tycker jag är väldigt roligt. Att få prata för det man gör och få prata för Öland, säger Agneta Weber.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.