Fortnox styrelseordförande Torbjörn Gunnarsson säger till SVT Nyheter Småland man ser allvarligt på situationen. Foto: Pressbild

Misstänks för grovt insiderbrott – ombeds lämna Fortnox styrelse

Uppdaterad
Publicerad

I går söndag sammanträdde Fortnox styrelse där ärendet med styrelseledamoten Olof Hallrup, som misstänks för grovt insiderbrott, diskuterades. Styrelsen kom fram till att Olof Hallrup bör lämna styrelsen.

– Vi har tagit del av häktningsförhandlingarna och ser väldigt allvarligt på situationen. Därför har vi beslutat att Olof Hallrup bör lämna sitt styrelseuppdrag, säger Torbjörn Gunnarsson, styrelseordförande i Fortnox.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox
Fortnox styrelseordförande Torbjörn Gunnarsson Foto: Fortnox

Hallrup häktades under lördagen. Misstankarna gäller transaktioner som ska ha gjorts i samband med att bolaget Visma ville köpa Fortnox under förra året.

”Bolagets bästa”

Styrelsen kan inte avsätta styrelseledamöter, eftersom det är bolagsstämman som gör det. Därför stannar beslutet nu vid att uppmana Olof Hallrup att självmant lämna sin plats.

– Vi måste se till bolagets bästa. Styrelsen har i uppdrag att förvalta bolagets förtroende och därför är det bästa om Olof Hallrup lämnar trots att han inte är dömd, säger Torbjörn Gunnarsson.

Torbjörn Gunnarsson vet inte hur Olof Hallrup ställer sig till det här i nuläget. Men han hoppas att snart få ett svar via Olof Hallrups juridiska ombud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox

Mer i ämnet