Foto: Arkivbild/TT

Omfattande strömavbrott – 5000 hushåll drabbades

Uppdaterad
Publicerad

Ett omfattande strömavbrott inträffade på söndagskvällen i bland annat Kalmar och Kronobergs län. Tusentals blev utan el vid strax efter klockan åtta på söndagskvällen.

Enligt Eon ska drygt 5000 hushåll ha drabbats av strömavbrottet.

– Många fick tillbaka strömmen snabbt och de sista fick strömmen åter vid 03, säger Pernilla Schoug, kommunikationschef på Eon.

Enligt Eon var de berörda områdena Algustboda, Braås, Drev, Dädesjö, Ekeberga, Fagerhult, Hornaryd, Hälleberga, kosta, Lemhult, Lenhovda, Norrhult-Klavreström, Nottebäck, Nye, Näshult, Ramkvilla, Sjösås, Stenberga, Södra Solberga, Virserum, Älghult och Åseda.

– Det var ett fel i en av våra stationer och det var tråkigt att det tog så lång tid men det berodde på ett kommunikationsfel mellan stationen och vår centrala driftscentral, säger Pernilla Schoug.

Hur var det med reservaggregat?

– Det var inget som kom upp vid det här fallet.

Under strömavbrottet påverkades även fjärrvärmenätet. Men vid strax efter klockan 03 hade samtliga hushåll fått strömmen tillbaka.

Enligt Alvesta Energi var även delar av Alvesta utan ström under avbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.