• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer:

Anders Henriksson (S), lämnar sin uppdrag i Kalmar för ett jobb inom SKL, Sveriges kommuner och landsting. Foto: SVT

Ordförande för regionstyrelsen har fått toppjobb på SKL

Publicerad

På fredagen kom beskedet att regionstyrelsens ordförande i Kalmar län, Anders Henriksson (S), lämnar sin uppdrag för ett toppjobb inom SKL, Sveriges kommuner och landsting.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är en arbetsgivar- och medlemsorganisation för Sveriges alla 290 kommuner och 21 landsting.

Anders Henriksson har utsetts till andre vice ordförande i SKL och därmed Henriksson ersätter han Lena Micko (S), som nyligen utsågs till civilminister.

– Jag är självklart hedrad och jag kommer ta mig an uppdraget med både entusiasm och ödmjukhet. Jag ser fram emot att få möjligheten att arbeta tillsammans med politiker från kommuner och regioner runt om i Sverige, säger Anders Henriksson.

Vem som ska ersätta honom i Region Kalmar är ännu oklart.

– Vi startar nu en process för att ta fram en ersättare och den får ha sin gång. Vårt mål är att bli klar med en ersättare till fullmäktigemötet i november, säger Anders Henriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer