I nuläget går det bara Pågatåg från Markaryds station till Hässleholm. Men i framtiden kan även Öresundståg börja rulla på Markarydsbanan. Foto: TT

Öresundståg kan börja trafikera Markarydsbanan

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli möjligt med Öresundståg på Markarydsbanan mellan Hässleholm och Halmstad, med stopp i bland annat Markaryd. Tågen kan börja rulla så fort den nya tågverkstaden står klar i Hässleholm nästa år.

Markaryds kommun har tittat närmare på Trafikverkets förslag till ny nationell transportplan, det rapporterar Smålänningen.

Bland åtgärderna finns bland annat en ny stambana mellan Hässleholm och Lund och en planerad ombyggnad av Halmstad central.

Markarydsbanan

Det här gör det möjligt att starta persontrafik på Markarydsbanan på sträckan Markaryd – Halmstad.

En ny tågverkstad har börjat byggas i Hässleholm för alla Öresundståg i södra Sverige. Den planeras stå klar 2019 och är en investering på 1,5 miljarder kronor. När tågdepån står klar kan Öresundståg möjligtvis börja rulla på Markarydsbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsbanan

Mer i ämnet