Oskarshamns kommun efter Jojje-domen: ”Finns ingen vinnare i det här”

Publicerad

Oskarshamns kommun mot en enskild företagare. Första ronden vann kommunen. Men även om Kalmar tingsrätt dömde till fördel för Oskarshamns kommun så kan inte kommundirektören jubla rakt ut. ”Det finns ingen vinnare i det här på något sätt”, säger Rolf Persson till SVT.

Tvisten mellan gatukökets ägare Mustafa Türkkan och Oskarshamns kommun har pågått i drygt 1,5 år efter att kommunen sagt upp hyresavtalet med Mustafa Türkkan. På platsen där gatuköket ligger i centrala Oskarshamn ska det byggas parkeringsplatser.

Mustafa Türkkan skulle ha lämnat lokalerna oktober förra året men har vägrat och tvisten drevs till förhandlingar i Kalmar tingsrätt. Och enligt en dom från Kalmar tingsrätt måste Mustafa Türkkan nu lämna lokalerna.

– Utifrån vårt perspektiv är domen ganska väntad och den är tydlig i sitt utslag, säger kommundirektör Rolf Persson.

Inväntar överklagan

Mustafa Türkkan säger till SVT under måndagen att han tänker överklaga domen.

– Under tiden det finns möjlighet att överklaga så agerar vi inte alls och som domen är formulerad kan han ju bedriva verksamhet de här tre veckorna tills domen verkställs. Men vår plan är att sen fullfölja detaljplanen, säger Rolf Persson.

Men ärendet lämnar honom inte oberörd.

– Jag tycker det är sorgligt hela den här historien. Det finns ingen vinnare i det här på något sätt, säger Rolf Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer