• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Araby – ett av de särskilt utsatta områdena i landet. Foto: TT

Fem riksdagskandidater bor i Arabyområdet

Uppdaterad
Publicerad

En kartläggning som SVT Nyheter har gjort visar att det är ovanligt att att riksdagskandidater bor i så kallade utsatta områden. Men i Arabyområdet i Växjö bor fem politiker som står på riksdagslistan inför höstens val.

SVT har i kartläggningen tittat på var landets totalt 5585 riksdagskandidater har valt att bosätta sig. 1124 av dessa bor i en kommun med något område som är särskilt utsatt.

Ett av namnen på Centerns lista som siktar på en plats i riksdagen är Andreas Olsson från Växjö. Andreas bor sedan två år tillbaka med sin familj i Arabyområdet.

Val 2018 – #dinröst

– Jag tycker att det är viktigt att vi politiker finns representerade i alla områden. Det är viktigt att jag får skapa mig en egen bild av området där jag bor så att jag inte bara pratar om det som jag själv har hört någon annan säga, säger han.

”Vill dela en positiv bild”

Arabyområdet är en del av Växjö som finns med på polisens lista över utsatta områden. Andreas delar inte bilden av att Araby skulle vara en otrygg plats att bo på.

– Ja, det finns en generell bild av att det är oroligt i Araby. Jag vill dela en positiv bild och har faktiskt inte märkt mycket av den senaste tidens oro, säger Andreas Olsson (C).

Lägenheten i Araby var den första som Andreas fick när han som student kom till Växjö. Men på frågan om hur han tänker inför framtiden så säger han att familjen har börjat planera att flytta till ett eget hus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet