Ett par från Växjö köpte alkohol i Tyskland och totalt fraktade de drygt tusen liter öl, 40 liter sprit, ett 20-tal liter vin och närmare 100 liter cider över gränsen. Foto: Matt Campbell/EPA/TT

Par döms för alkoholsmuggling – hade över tusen liter öl hemma

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i Växjö sade att de planerade flera stora sommarfester och att det var anledningen till att de hade över tusen liter alkohol hemma hos sig. En förklaring som tingsrätten inte köper och paret döms nu för alkoholsmuggling, skriver Smålandsposten.

Vid en husrannsakan i parets villa hittade polisen förutom spritlagret även beställningslistor över alkoholköp personer hade gjort.

Paret köpte alkoholen i Tyskland och totalt fraktade de drygt tusen liter öl, 40 liter sprit, ett 20-tal liter vin och närmare 100 liter cider över gränsen.

Till för ”sommarfest”

Alkoholen skulle konsumeras tillsammans med vänner på ”midsommar, en sommarfest samt på kräftskivor”, enligt mannen. Men Växjö tingsrätt anser att berättelsen om festerna är för vag och att det är bevisat att alkoholen inte var för privat bruk.

Båda döms därför till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst vardera för smuggling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer