Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet Johan Persson (S) förklara i klippet ovan varför han inte vill ha folkomröstning om moskébygget. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Kommunalrådet om moskébygget i Kalmar: ”Vi har religionsfrihet”

Publicerad

Kommunal rådet Johan Persson (S) ser inget problem med att en moské byggs i stadsdelen Norrliden i Kalmar.

– Det bor många muslimer i Norrliden och muslimska föreningen säger själva att de vill vara där människor bor så att man slipper ta bilen till en moské som ligger långt utanför, säger Johan Persson (S).

Muslimska trossamfundet i Kalmar har fått de nödvändiga tillstånden för att påbörja processen när det gäller moskébygget. Hittills har samfundet samlat in mer än två miljoner kronor. Men målet är 13 miljoner kronor.

Sverigedemokraterna i Kalmar vill stoppa bygget av moskén i det grönområde i stadsdelen Norrliden i Kalmar som kommunen avsatt.

– Jag är inte förvånad över den här kampanjen, säger Johan Persson (S).

Inga pengar från kommunen till moskébygget

Johan Persson (S) påpekar att det muslimska trossamfundet kommer att bygga moskén med egna pengar och att kommunen inte kommer att bistå med några pengar till moskébygget.

Sverigedemokraterna i Kalmar vill se en folkomröstning om det planerade moskébygget.

Hör Johan Persson (S) kommentera planerna på folkomröstning klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.