Snöröjningspengarna redan slut

Uppdaterad
Publicerad

Trots att årets vintersäsong knappt börjat har Kalmar, Växjö och Jönköpings kommun redan dragit över sin budget för snöröjning med flera miljoner kronor.

Konsekvensen av det blir att kommunerna nu får dra ner på andra saker för att kunna fortsätta röja snö.

– Det kan handla om olika typer av underhåll på fastigheter eller i parker och liknande som vi hade behövt göra, men som nu får stå tillbaka, säger Tomas Lexinger, produktionschef på Kalmar kommun.

Orsaken till att budgeten för snöröjning redan är spräckt i kommunerna är den den sega vintern i början av året som kostade mycket pengar. I Kalmar kommun räknar man med att snöröjningen i år blir drygt fem miljoner kronor dyrare än beräknat. I Växjö handlar det om åtminstone en miljon kronor över budget. I Jönköping uppger man att man i år har en budget på 24 miljoner kronor för snöröjning men vill inte säga hur mycket man dragit över. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöröjning

Mer i ämnet