Foto: SVT

Per Schöldberg blir nytt förstanamn för (C) i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Växjös kommunalråd Per Schöldberg toppar Centerpartiets riksdagslista i Kronobergs län. Det stod klart under torsdagskvällen efter en lång debatt under partiets nomineringsstämma i Alvesta.

Under torsdagskvällen spikade Centerpartiet i Kronoberg sin riksdags- och regionlista. Närmare 100 centerpartister från Kronobergs län deltog i stämman.

SVT Nyheter Småland har tidigare berättat att Eskil Erlandsson petas från riksdagslistan efter 23 år. Istället föreslog valberedningen att Växjös kommunalråd Per Schöldberg skulle ta över förstaplatsen.

Som väntat blev det en kamp om förstaplatsen, men efter omröstning stod det klart att Per Schöldberg fått flest röster. Eskil Erlandsson röstades in på plats fyra.

– Jag är oerhört stolt och ödmjuk över att jag av ombuden blev vald till första plats. Jag kommer se till att göra mitt yttersta för att Centerpartiet ska nå nya höjder, säger Per Schöldberg till SVT Nyheter Småland.

På andraplats valde ombuden Gusten Mårtensson från Älmhult och på tredjeplats Karin Nilsson från Tingsryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.