Planerade operationer ställs in både i Växjö och Ljungby nästa vecka. Foto: SVT

Planerade operationer ställs in i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka kommer alla planerade operationer i Kronoberg att ställas in. I rådande smittläge är personalfrånvaron stor meddelar regionen.

Operationerna som ställs in är enligt regionens pressmeddelande sådana där patienten kan vänta utan att ta skada, till exempel icke akuta ortopediska operationer och överviktskirurgi.

– Med anledning av det ansträngda vårdplatsläget på våra två sjukhus och mycket sjukdom bland personalen har vi fattat beslut om att ställa in alla elektiva inneliggande operationer. Det gäller från och med måndag till och med fredag nästa vecka, både på Växjö lasarett och Ljungby lasarett, säger Niklas Silvert, biträdande sjukhuschef.

Patienter som får sina operationer inställda kommer att kontaktas och bokas in för operation på en ny tid så snart som möjligt.

SE OCKSÅ: Lärarbrist på grund av omikron – skolan strängd varannan dag

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läraren Anna Grandén har klass på distans – Cosmo Fürste får vara på plats. Men i morgon blir det tvärt om. Hör mer i klippet. Foto: Olof Peterson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet