Ahad Nobakth spelade in polisen när han avvisades.

Polis som skrek ”arabjävel” har förhörts

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte polis som i samband med bråket på ett asylboende i Emmaboda skrek ”arabjävel” har förhörts och nekar till brott.

Det var i samband med att polis kallades till asylboendet hotell Amigo i Emmaboda i april i år som Ahad Nobakth kördes iväg från platsen och släpptes ut ur polisbilen några kilometer därifrån. På en ljudinspelning som Ahad Nobakth gjorde själv med mobilen när han satt i polisbilen hörs hur Ahad Nobakth kallas för rasistiska tillmälen av en av poliserna som säger ”Åk hem din jävla arabjävel. Åk hem till ditt jävla land”.

Den misstänkte polismannen är misstänkt för misshandel, olaga hot och förolämpning. Polismannen som omplacerades har nu förhörts och han nekar till brott, skriver Smålandsposten.

När saken blev känd omplacerades polisen från yttre till inre tjänst och en internutredning startades. Enligt chefsåklagare Jan Pernvi återstår fortsatt utredning innan han fattar något beslut om eventuellt åtal. Om polismannen döms för misshandel riskerar han att förlora sin anställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet