Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan berättar lokalpolisområdeschef i Kalmar, Olof Bråve om narkotika och vapen som beslagtogs i Kalmar i natt. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Polisen hittade droger och vapen i lägenhet i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndag hittade polisen narkotika och ett skarpt vapen i samband med en husrannsakan i en lägenhet i centrala Kalmar. Två personer sitter anhållna misstänkta för vapenbrott.

Hör lokalpolisområdeschef Olof Bråve kommentera tillslaget i klippet ovan.

Under 2022 beslagtogs stora mängder narkotika vid flera tillfällen i Kalmar och just nu pågår fler förundersökningar med misstankar kring grova narkotikabrott i Kalmar, berättar Olof Bråve. 

Skjutningar i Kalmar

– Det har ökat allt eftersom vi har ökat våra insatser just mot narkotika- och vapenbrott, säger Olof Bråve.

Polisen kan i nuläget inte uttala sig om det finns samband mellan nattens tillslag och tidigare skjutningar i Kalmar. Kalmar har under det senaste året fått se en rad skjutningar i staden. Bland annat så sent som den 19 december, då en tonåring blev skjuten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet