Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Clary Kroon

Intensiv polisjakt på mordmisstänkt man: ”Han är hemmahörande i Kronoberg”

Uppdaterad
Publicerad

En man är efterlyst av polisen och anhållen i sin frånvaro för mord efter dödsskjutningen på stadsdelen Teleborg i Växjö. Polisen inledde en omfattande jakt.

– Vi letar aktivt efter den misstänkta mannan på en mängd olika platser. Vi har spritt information till alla poliser i yttre tjänst att vi letar efter den här personen, säger Robert Loeffel, Polisens presstalesperson i region Syd.  

Är den misstänkta hemmahörande i Växjö? 

Dödsskjutningen på Teleborg

– Han är hemmahörande i Kronobergs län. 

Vet ni hur personen färdas? 

–  När en person blir efterlyst tar vi självklart reda på vilka fordon som den personen kan disponera och informerar våra patruller om det, men vi vet inte hur personen färdas just nu. 

Polisen förtegen kring motiv 

Vilka kopplingar som det finns mellan offret och den misstänkta vill polisen inte gå in på. De är också förtegna kring vilka motiv som kan finnas. 

– Det är saker som är väldigt viktiga för förundersökningen och som vi inte kan lämna svar på just nu, säger Robert Loeffel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet