Polisens presstalesperson Robert Loeffel berättar för SVT Nyheter Småland att arbetshypotesen är att söndagens skjutning ingår i en pågående konflikt runt stadsdelen Norrliden. Foto: Helmuth Peterson/SVT

Polisen om misstänkta mordet: Koppling till tidigare händelser

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen sköts ytterligare en person ihjäl i Kalmar. Denna gången är det en man i 25-årsåldern som skjutits med flera skott på Ängö i Kalmar, och polisen kopplar denna händelsen till tidigare skjutningar i Kalmar.

– Vår arbetshypotes är att det ingår i den pågående konflikten runt Norrliden där det varit tidigare skjutningar, jag kan inte gå in i detalj på varför vi drar den slutsatsen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

Polisen har ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad för nattens händelse, som nu alltså utreds som misstänkt mord. Enligt vittnen har ett flertal skott avlossats.

Skjutningar i Kalmar

– Vad jag känner till finns inget ögonvittne, men många har hört av sig och hört flera skott.

”Mycket poliser på plats”

Mannen hittades utmed en cykelväg svårt skadad och avled senare på sjukhus. Polisen bekräftar att allmänheten snabbt var på plats för livräddande insatser innan patrullerna kom och tog över.

Personen är inte sedan tidigare känd hos polisen för våldsbrott, men kan ha varit inblandad i annan typ av brottslighet.

Vad gör polisen för att få stopp på skjutningarna?

– Vi jobbar med oförminskade resurser och har regional förstärkning på plats. Det är väldigt mycket poliser i Kalmar mot vad det är normalt sett. Alla dessa händelser hamnar under samma utredning, säger Robert Loeffel.

KLIPP: Misstänkt mord i Kalmar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet