Lokalpolischefen efter misstänkta mordet: ”Kriminella flyttar sin verksamhet”

Uppdaterad
Publicerad

Dödsskjutningen i Kalmar natten till måndag kopplas till kriminella i Norrliden, men skedde denna gången på Ängö. Men allmänheten ska inte vara rädda enligt polisen

– Skjutningarna i Kalmar riktas inte mot allmänheten, säger Olof Bråve som är lokalpolisområdeschef i Kalmar.

Polisen i Kalmar har precis inlett en brottsplatsundersökning med anledning av den dödsskjutning som ägde rum natten till måndagen, när en man i 25-årsåldern avled efter att ha blivit skjuten på Ängöleden i centrala Kalmar.

Polisen knackar dörr i området och undersöker om det misstänkta mordet är relaterat till den senaste tidens skjutningar som ägt rum i Kalmar.

Skjutningar i Kalmar

Utreds det som att det är det?

– Ja, det utesluts inte i alla fall, säger Olof Bråve som är lokalpolisområdeschef i Kalmar.

Ökat trycket

Vad tänker du om att mordet skedde på en så öppen plats, en av de mest trafikerade lederna in till Kalmar?

– Vi har ju ökat trycket på de kriminella i Norrliden. Det innebär att de flyttar sina brott och verksamhet till en plats utför Norrliden. Men även om Ängöplatsen var slumpartad, så är skjutningarna inte slumpartade och de riktar sig inte mot allmänheten, säger han.

Olof Bråve säger att polisen i Kalmar just nu har tre gånger så många poliser ute dag som natt.

–  Och vi kommer att öka trycker på de kriminella. Vi har även tillfört resurser på utredningen. Det här kommer inte att bli något nytt normalläge i Kalmar, säger Olof Bråve.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet