Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen vädjar om tips efter Alvestaöverfall

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen överfölls en kvinna i Alvesta av två män som slog ner henne och stal hennes bil. Bilen hittades senare knappt en kilometer bort. Nu söker polisen tips från allmänheten som kan ha sett männen parkera bilen.

Det var vid 01.30-tiden, natten till lördagen som en kvinna överfölls utomhus av två för henne okända gärningsmän. Hon ska ha fått ta emot ett slag i bakhuvudet med något hårt föremål och de två männen ska ha tagit hennes nycklar, bland annat bilnyckeln. De ska därefter ha kört iväg med hennes bil.

Bilen hittades

Bilen hittades senare på morgonen av allmänheten på Sporvägen/Svampvägen i Alvesta, vilket är knappt en kilometer från den plats där kvinnan rånades. Men där slutar spåren efter gärningsmännen.

– Bilen är tagen i beslag och vi kommer att göra en teknisk undersökning av den. Men därefter har vi inga mer uppslag vi kan jobba efter. Vi är jättetacksamma om det kommer in tips från allmänheten, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö.

Söker vittnen

Särskilt intresserade är man av iakttagelser kring Spor- och Svampvägen i Alvesta, där alltså bilen dumpades. Polisen söker två män i 30-årsåldern misstänkta för rånet.

– Om man sett någon som ställt bilen där igår natt eller tidigt igår morse så är vi tacksamma om man hör av sig till oss.

Kvinnan som rånades ska ha klarat sig utan några allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.