Omtalade polisjoggen i Oskarshamn fortsätter

Publicerad

Polisen i Oskarshamn har beslutat att fortsätta med sin verksamhet ”polisjoggen” under 2018. Men när den kan dra igång igen är oklart.

I höstas anordnade polisen i Oskarshamn den så kallade polisjoggen. Det var vid tre tillfällen som invånarna hade möjlighet att tillsammans med poliser jogga i en timme. Polisen Peter Karlsson är initiativtagare och berättar att det blev fler och fler deltagare för varje gång. Senaste gången var det ett 30-tal personer som deltog.

– Vi märkte av ett ökande intresse. Samtidigt är medborgardialog viktigt för oss, så därför fortsätter vi nu med detta. Vi har ju ett medborgarlöfte om att öka tryggheten i samhället. Min förhoppning är att kunna jogga med medborgarna en gång i veckan, säger Peter Karlsson.

Joggande poliser

Letar efter poliser som vill jogga

Han förklarar att det behövs kontinuitet i det här arbetet och ett rullande schema bland poliserna för att kunna utföra polisjoggen igen.

– Vi som gruppchefer letar efter poliser som kan tänka sig att delta i detta, säger Peter Karlsson, polis och initiativtagare till polisjoggen i Oskarshamn.

Polisinspektör Peter Karlsson i Oskarshamn är initiativtagare till polisjoggen som nu får en fortsättning under 2018. Foto: TT/ Polisen Oskarshamn

Internationell uppmärksamhet

Under hösten blev det också internationell uppmärksamhet för polisjoggen. Bland annat hörde brittiska public service-bolaget BBC av sig och ville göra reportage.

– Men de har inte varit här ännu, säger Peter Karlsson.

Oskarshamnspolisen räknar med att ett definitivt beslut om var och hur polisjoggen genomförs ska vara klart i mitten av februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joggande poliser

Mer i ämnet