Ahad Nobakth spelade in polisen när han avvisades.

Polismannen åtalas för förolämpning och olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan ett år av utredande åtalas nu polismannen, som ska ha kallat en man för ”arabjävel” och kört ut honom i skogen utanför Emmaboda.

Det var i slutet av april förra året som Ahad Nobakhti slängdes ut från hotell Amigo i Emmaboda. Han var där för att han, enligt egen uppgift, skulle prata med de boende. Hotellet användes vid den tiden som asylförläggning. Men bråk uppstod och polis kallades till platsen.

Ahad greps, placerades i en polisbil och kördes ett par kilometer utanför Emmaboda där han skulle släppas av. Han vägrade kliva ur bilen och under det tumult som uppstod spelade han in samtalet mellan honom och polismännen. I den inspelade ljudfilen får han höra att han ska åka hem ”till ditt jävla land, ditt jävla pack”.

Tumult på asylboende i Emmaboda

Ahad Nobakhti hävdar också att han blev misshandlad i samband med avvisningen. Någon misshandel hörs dock inte på ljudinspelningen.

Polismannen har fortsatt sitt arbete som polis under tiden sedan dess, men han har inte fått arbeta i yttre tjänst.

Åklagaren Jan Pernvi på särskilda åklagarkammaren i Malmö har nu valt att åtala polismannen för olaga hot och förolämpning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet