Polisen: Omkring 100 000 höns kan ha dött i branden

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisens uppgifter handlar det om omkring 100 000 höns som kan ha dött i samband med branden i Fliseryd. Polisen har dessutom under dagen upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Branden startade troligen i ett gödselsutlastningstorn i anslutning till hönsstallarna. Och enligt polisens preliminära siffror handlar det om uppskattningsvis 100 000 höns som dog i samband med branden.

– Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad för att vi ska kunna utreda om något felaktigt gjorts som resulterat i branden. Det finns alltså ingen misstanke om det, utan det handlar om att vi ska kunna utreda händelsen ordentligt, säger Evelina Olsson som är polisens presstalesperson.

Branden startade under fredagsmorgonen, och det var inte förrän vid 18-tiden på kvällen som den var under kontroll igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.