Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Salen fylldes när det småländska näringslivet samlades för att diskutera el- och energikrisen. Foto: SVT / Kajsa Oscarson

Politiker och företagare i elkrismöte: ”Handlar om att rädda jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Småföretagare, riksdagspolitiker, kärnkraftschefer och kommunalråd samlades i Växjö på måndagen för att diskutera el- och energikrisen.

En av företagarna som tagit sig World Trade Center i Växjö för att lyssna på vad politikerna hade att säga var Michael Nielsen från Alvesta.

– Jag är här för att se vad som händer med elen och prisutvecklingen, och för att se vilka spelregler vi kommer få i framtiden.

Det var Företagarna som tillsammans med Svenskt Näringsliv kallat till det unika mötet. Enligt organisationerna är företagen i Kronoberg och Kalmar län oroliga inför vintern och den osäkra elmarknaden, eftersom de tillhör elprisområde fyra.

– Det handlar om att skapa en vettig mötesplats mellan beslutsfattare och företagen, så att man förstår båda sidor. Det här handlar om att vidta åtgärder och om att fatta rätt beslut i rätt tid. För det handlar om att rädda jobb i slutändan, säger Frida Boklund, regionschef för Företagarna.

Hör den politiska reaktionen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.