Foto: TT/Pontus Lundahl

Privat boende hotade att skicka hem patienter efter kommunal kritik

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommun menar att det kritiserade vårdboendet i Tingsryds kommun begått avtalsbrott på grund av de missförhållanden som uppdagats. När de framförde det till boendets chef svarade han att kommunen måste hämta sina vårdtagare nästa dag.

Smålandsposten var först med att berätta nyheten och de har tagit del av mejlkonversationen mellan vårdboendets chef och Växjö kommun. Så här skriver vårdchefen bland annat: 

”Om ni tycker att vi har brutit mot avtalet så måste ni hämta era boende senast i morgon 23/7 2019.”

Kommunjuristen: ”Synnerligen oseriöst”

Växjö kommunjurist Magnus Bengtsson reagerade starkt på mejlet och svarade:

 ”Att ens föreslå att placerade omsorgstagare ska kastas ut på grund av ert avtalsbrott är inget annat än häpnadsväckande. Och därtill synnerligen oseriöst.”

Avböjde och avbokade möten

Växjö kommun letar just nu efter andra platser till de två omsorgstagare som bor på boendet, som vid flera tillfällen fått kritik av IVO för omfattande brister. Bland förekommer uppgifter om att sexuella övergrepp inte anmälts.

Kommunen har också försökt få till möten med ledningen för boendet, som först avböjde och sedan avbokade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritiserat vårdboende i Tingsryd

Mer i ämnet