Dödsolyckan skedde i norra delarna av Färjestaden på Öland. Foto: Helmuth Petersson

Psykisk störning misstänks vid Ölandsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som i somras körde på en cyklande familj på Öland kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning, rapporterar Kvällsposten

Mamman och det ena barnet i familjen omkom i kraschen, som skedde vid en campingplats i Färjestaden. Den 56-årige bilföraren är misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, framkallande av fara för annan och grov vårdslöshet i trafik.

Större rättspsykiatrisk undersökning

Inledningsvis begärdes 56-åringen häktad, men Kalmar tingsrätt beslutade att han skulle släppas på fri fot samt genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning. Enligt den kan mannen misstänkas ha lidit av en allvarlig psykisk störning både vid händelsen och vid undersökningstillfället, rapporterar Kvällsposten.

Den ansvarige läkaren anser att det finns skäl att låta honom genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

Mannen har nekat till brott och hävdat att han inte minns vad som hände. Åklagare Kjell Janneson säger till tidningen att åtal förhoppningsvis kan väckas före jul.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolycka i Färjestaden

Mer i ämnet