Dödsolyckan skedde i norra delarna av Färjestaden på Öland. Foto: Mikael Fritzon/TT

Cykelolyckan i Färjestaden – hovrättens förmildrande dom står fast

Uppdaterad
Publicerad

Den 57-årige mannen som körde ihjäl en mamma och hennes son på Öland 2020 fick i oktober sitt straff mildrat av Göta hovrätt. Domen överklagades senare till Högsta domstolen, som nu meddelar att man inte kommer att pröva fallet. Hovrättens dom står därmed fast.

Först dömdes 57-åringen till två och ett halvt års fängelse för att ha kört ihjäl en mamma och hennes son på Öland 2020. Domen överklagades till Göta Hovrätt, som sänkte straffet till villkorlig dom och böter.

Inget prövningstillstånd

Åklagare Kjell Johanneson var inte nöjd med hovrättens beslut, och ville se saken avgjord i högsta instans – Högsta Domstolen.

Dödsolycka i Färjestaden

– Det är ett fruktansvärt farligt och medvetet risktagande han gjort. Han har vetat om det här och ändå kört bil. Dessutom hade han problem redan under färden till Öland, sa han till SVT i oktober.

Nu väljer Högsta Domstolen att inte ge prövningstillstånd, och hovrättens dom står därmed fast.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan går vi igenom omständigheterna kring dödsolyckan på Öland på 60 sekunder. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Färjestaden

Mer i ämnet