Ingmar Idh är räddningschef för räddningstjänsten i Mönsterås. Foto: SVT

Räddningstjänsten har avslutat sin insats i Finsjö

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Mönsterås avslutade sin insats i Finsjö vid lunchtid under onsdagen. En skogsbrand som pågått sedan i fredags förra veckan där närmare 100 hektar skog blev slukad av elden. Ett hundratal personer från räddningstjänster i hela södra Sverige har varit involverade under insatsen.

Det var vid lunchtid under onsdagen som räddningstjänsten lämnade över ansvaret till markägarna som nu ska sköta både eftersläckning och bevakning av området. Enligt räddningstjänstens pressmeddelande är risken för brandspridning i området mycket låg.

– Trots de stora skadorna som skogsbranden resulterat i har det varit mycket glädjande att se och uppleva den utveckling som skett inom Sverigesskogsbrandsberedskap sedan de omfattande bränderna 2014 och 2018, säger Ingemar Idh, räddningschef i Mönsterås kommun i ett pressmeddelande.

Det är väldigt riskfyllt för allmänheten att befinna sig i eller omkring det eldhärjade området eftersom det finns risk för fallande träd. Dessutom kan det finnas glöd i området flera månader efter att branden har släckts, skriver Mönsterås räddningstjänst i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer