En minnesplats skapades efter mordet på den plats i Norrliden i Kalmar där 23-åringen hittades. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Rättegång efter knivmord i Kalmar inledd

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen startade rättegången mot de två tonårspojkar som misstänks för att ha knivmördat en person på Norrliden i Kalmar i oktober.

När åtalet mot de båda pojkarna kom i slutet av januari, sa åklagaren till SVT Småland att han tror att det rör sig om ett beställningsmord.

– Det finns ingen bakomliggande konflikt utan det är något som är gjort på beställning. Det är ett mord inom narkotikamiljön, sa kammaråklagare Patrick Sonevang bland annat då.

Det var i oktober 2023 som en 23-årig man knivskars så illa att han senare avled på sjukhus. Dagen efter mordet greps 15-åringen, och en vecka senare greps även 16-åringen.

I samband med att de båda åtalades tidigare i år nekade de till anklagelserna. Åklagaren Patrick Sonevang har tidigare sagt till SVT att han kommer att yrka på att de båda misstänkta döms till sluten ungdomsvård.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Patrick Sonevang väckte tidigare i år åtal mot de två tonårspojkarna. Han menar att mordet utförts på beställning av någon annan. Foto: Kaisa Lappalainen/Ludwig Fleetwood

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.